✔️ Yararlı bakteri olur mu demeyin, bal gibi de olur. İşte #probiyotik
✔️Probiyotik; vücuttaki zararları bakterilerin bağırsak duvarlarına tutunmasını engelleyen, onlara savaş açan yararlı bakterilerdir.
✔️Yapılan araştırmalarda; daha sağlıklı yaşam sürmek, vücut direncini arttırmak, bağırsak düzensizliklerle ve hastalıklarla mücadele etmek için probiyotik tüketiminin gerekliği olduğu klinik deneylerle ıspatlanmıştır. (Sulliuan and Nord,2005)
Laktoz intoleransı, diyabet, diyare, kabızlık, crohn , kolesterol, ülseratif kolitler, rahatsız bağırsak sendromu ve kanser gibi bir çok hastalığa olumlu etkileri olduğu kanıtlanmıştır.
✔️Yine yapılan bir araştırma ile; bebeklerde sütten kesme sırasında probiyotik tüketimi, normal beslenmeye geçmenin sebep olduğu yaygın semptomların engellenmesinde, akut ishal ve kabızlık oranının azalmasına neden olduğu belirlenmiştir.( Dunne,2001- Rastall v.d. 2005)
✔️Ayrıca kalsiyum emilimini arttırma özelliği ile çocukların kemik yoğunluk seviyelerini iyileştirme etkisi klinik deneylerle kanıtlanmıştır.( Griffin,2002)
✔️ Daha saymakla bitiremiyeceğim kadar olumlu etkileri olan, bebekten çocuğa gençten yaşlısına herkese iyi gelen Probiyotiklere bir şans verim derim.